JulJulen närmar sig och det är inte alla som har råd att ha en God Jul. Det saknas pengar till julmat, julklappar, möjligheten att resa och hälsa på sina nära och kära finns inte.

Maria Hallberg satt vid bordet och funderade på det här och bestämde sig för att undersöka om det var något hon kunde göra för att hjälpa.

Jag har under mina 27 år inom förskolans verksamhet mött många familjer som stundtals har det svårt ekonomiskt, säger Maria. Det upplevs ofta som mycket skamligt att inte få pengarna att räcka till allt i vardagen. Och att då kunna unna sig det där extra till Jul är blott en utopi. Därför ville jag göra någonting för barnen, fortsätter hon.

Då skrev hon på Facebook att hon hade kommit på att det var 10 veckor kvar till jul och att hon hade börjat tänka på de som inte kunde få en god jul. Sen ställde hon frågan om det var någon fler som ville göra något. Om någon hade hela leksaker som de kunde skänka till familjer som inte hade råd att ge sina barn leksaker.

Jag fick en bra respons från vänner och människor som jag inte ens har träffat. Så viljan att ge är det inget fel på, vilket är jättekul, säger Maria.

Praktiska frågor började dyka upp. Hur tar man reda på vilka som behöver gåvorna? Hur ska man veta vad som är i lådorna och vilken ålder det passar? Vem ska se till att gåvorna kommer fram?

Maria tog tag i det och har kontaktat både majblomman och Marongas hörna för att nå de som behöver det. Hon har skapat ett evenemang på Facebook för de som vill hjälpa till. Där kommer information om hur de som vill hjälpa till ska göra och var de ska lämna sina gåvor.

Jag jobbar helt med anonymitet mellan givare och mottagare, för att ingen ska behöva känna sig obekväm, säger Maria. Vill man önska gåvor till sina barn får man höra av sig till mig på 070-631 25 22. Har man funderingar och frågor så gå in på ” GOD JUL….TILL ALLA så ska jag försöka svara där. Visst hjälps vi åt, avslutar Maria.

Share →