Bureå Kyrkokör och BKörfikaureå Manskör är just nu inne i förberedelsearbetet inför den stora Körmanifestationen som går av stapeln den 10:e maj 2014 på Skellefteå Kraft Arena.

Men vi är inte ensamma. I dagsläget är ungefär 900 korister ur 45 olika körer anmälda. Som tidigare är det kommunens olika körer och en barnkör från vår vänort Pardubice, Tjeckien, som ställer upp,  men i år får vi även hjälp av körer från Sorsele, Norsjö och Boden, och vi hoppas på att fler körer och korister ska ansluta.

Som solister har vi i år yrvädret LaGaylia Frazier och skönsångaren Göran Fristorp, vilket talar för högsta klass. De solister vi haft vid tidigare manifestationer har uttalat sin glädje med att få uppträda med en så stor och väl samövad kör, vilken känsla det är att ha ett sådant stöd i ryggen jämfört med det vanliga doa-gänget. En eminent orkester hjälper solisterna och kören, men får en välbehövlig vila under á capella-sångerna (sång utan instrument).

Vill ni veta mer så gå gärna in och titta på körmanifestationens hemsida http://kormani.skelleftea.org , där ni hittar allt matnyttigt och varifrån ni också kan köpa biljetter.

Förutom glädjen att få sjunga så är den sociala biten också en stor fördel. Man utökar sitt kontaktnät när man får prata med andra som har samma intresse, i den egna kören eller sångare man träffar från andra körer som man övar och uppträder med. Snack under fikarasten (se bilden) kan leda vart som helst, från miljonaffärer till livslånga förhållanden. Men det sista är sällsynt i manskörer.

Skulle ni vara intresserad av att sjunga i kör så finns det körer i kommunen som passar de flesta intresseområden och åldrar. Kan ni tänka er att sjunga i någon av Bureås körer så ta kontakt med Karl-Gerhard Lindgren som hjälper er, och vill ni prova lyckan i någon annan kör som kanske bättre passar era intressen så vet Philip Cohen allt som behöver vetas om kommunens körliv. Hans kontaktuppgifter hittar ni på manifestationens hemsida.

Vet ni förresten att en körsångare lär leva sju år längre än medelsvensson, vilket nog avspeglar sig åtminstone i manskören, men vi har många unga sångare också.

Share →