Maronga004Hos Marongas Hörna kan man spela sällskapsspel, fika, prata och skänka bort saker man inte behöver. Att komma in där en eftermiddag och ta en paus i vardagsstressen kan få en på bättre humör. Maronga har öppet mellan kl. 12 – 15, onsdagar och torsdagar. Då finns hon på Munkvägen 2C, 932 51  BUREÅ, snett mitt emot Konsum.

Här har Maronga skapat en samlingsplats för alla som behöver sällskap en stund. Att dricka kaffe och prata i lugn och ro medan barnen leker i rummet bredvid, spela spel med våra nysvenskar och få insyn i andras kultur, ja det stärker en till kropp och själ. Fikat är gott men kostar ingenting. Eftersom Maronga och hennes man hyr lokalerna för egna pengar räcker inte resurserna till att införskaffa ett kassaregister som numera alltid behövs om man ska sälja något. Som sagt, gratis är gott men ändå godare gör det i hjärtat när man kan bidra till hennes verksamhet, så lämna gärna en slant.

Med hyresvärdens hjälp har hon tillgång till källarutrymmen där hon sorterar det som folk skänker. Med de saker som kommer in kan hon i sin tur hjälpa nyanlända med livets nödtorft. Det kan vara köksgeråd, leksaker till barnen eller möbler, sängkläder eller gardiner. Nu när vinterkylan sätter in är vinterkläder och -skor av extra stor betydelse. Tänk på det nästa gång du vädrar garderoben att det du inte behöver eller har vuxit ur gör större nytta hos Maronga än på återvinningen. Din fungerande tjock-TV har ett liv efter detta när du skaffar det senaste bara för att möbleringen hos dej kräver en platt-TV. En lampa lyser fastän den är omodern.Maronga008

Men du behöver inte ta med dej någon gåva när du går dit. Titta in som hastigast, säg hej, och lämna ett leende när du går därifrån, det kan göra så mycket för alla.

Share →

4 Responses to Välkomna till Marongas Hörna

 1. Nina skriver:

  Det vore bra med en adress så man kan hitta dit.

 2. Valter Lindh skriver:

  Naturligtvis har du rätt!
  Adressen är Munkvägen 2C. Det ligger mitt emot Konsum och är längst till vänster i den längan när du står vid Konsum och tittar över vägen.

 3. Anna skriver:

  Bra initiativ!

  Om man inte kan lämna dagtid – kan man lämna kvällstid någonstans?

  Om man har svårt att ta sig till Bureå, kan man lämna till någon i Skellefteå som kan ta med sig?

  PS Lägg in adressen i själva artikeln också, efter pplysningen om öppettiderna förslagsvis 🙂

  • Valter Lindh skriver:

   Tyvärr så vet jag inte det, men ta kontakt med Pingstkyrkan i Bureå, som samarbetar med Maronga, så kan de nog hjälpa dej.

   Som du nu kan se så finns adressen i texten.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *